Akuō Mornings


Akuō will help boost your focus and productivity a lot, but we also promote combining it with a smart and healthy lifestyle for maximum effect. Doing yoga, meditation, eating your veggies and breathing lots of fresh air is a good start, but another important aspect of being productive and awesome is having good habits and routines. 

So how exactly do you kick off every day as a successful day? We've spoken to some inspiring, creative, successful & influential people about their morning routines – because obviously they are doing something right.

Akuō Mornings: Pauline Ljungberg

Akuō Mornings: Pauline Ljungberg

Pauline Ljungberg, 27, Marketing Manager PÅ Scandic Anglais.

Pauline blev i år nominerad till Årets Unga Branchstjärna. Hon har tidigare jobbat med Scandic Hotels, HTL Hotels, Stureplansgruppen och är nu Marketing Manager på Scandic Anglais i Stockholm. Eftersom morgnar är en stor del av en hotellupplevelse är Pauline den perfekta personen att kicka igång denna serie av intervjuer där vi tar reda på inspirerande och framgångsrika människors morgonrutiner.

Är du en morgonperson? 
– Inte precis när klockan ringer men brukar bli det efter ca 5 vakna minuter framför badrumsspegeln.

Har du några tips på hur man kan bli en morgonperson om man inte är det? 
– Försök att göra morgonen till något annat än jobbig och stressig, även om den innerst inne är det! Gå upp en kvart tidigare så du slipper stressa och hitta korta men trevliga rutiner som inte är ”måsten”. Kolla nyheterna, läs tidningen, gå en mysig omväg till tunnelbanan eller köp en lyxkaffe ibland. Typ så. Det funkar för mig!

Vilken tid ringer din väckarklocka? 
– 06.30, ibland tidigare.

”You snooze, you lose” - sant eller falskt?
– Sant för mig! Morgontiden är min mest jobbeffektiva på hela dagen, snoozar jag bort den kommer jag aldrig riktigt igång.

Är frukost viktigt? Vad äter du på morgonen? 
– Superviktigt, annars är jag megagrinig innan klockan hinner slå lunch. Jag äter yoghurt med müsli, frukt och nötter när jag vaknar. Sedan äter jag oftast lite äggröra och bacon några timmar senare då jag jobbar på hotell och älskar att frossa när frukostbuffén stänger för gäster. 

Har du någon särskild morgonritual eller något speciellt du gör på morgonen? 
– Mina vardagsmorgnar ser mer eller mindre likadana ut, men i och med att jag jobbar med service väljer jag alltid mitt humör. Är det inte glatt kan jag lika gärna stanna hemma. 

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet? 
– Hämtar kaffe och bubbelvatten, sätter på musik och går igenom mailen. Har jag inte vaknat till efter det tar jag alltid en sväng i vår lobby och frukostmatsal för att hälsa ”god morgon” till hotellgäster. Sån mysig tradition!

Hur ser en perfekt morgon ut enligt dig?
– Inget extraordinärt alls. Att få sova ut, äta god frukost länge, läsa lokaltidningarna och dricka kaffe med påtår samtidigt som man planerar dagen är för mig en perfekt morgon.